Ciasta bez cukru stają się coraz bardziej popularne i nie ma co się dziwić. Smak wypiekanych z pasją deserów bez cukru czy mąki bije na głowę tradycyjne ciasta. Gęsty, pyszny karmel zrobiony z daktyli i orzechów ziemnych, puszysty biszkopt słodzony bananami, krem z dodatkiem sezonowych owoców, czy piankowa beza pieczona z erytrytolem. Tymi wszystkimi cudownymi smakami można się cieszyć bez obaw o figurę i zdrowie.
Cukiernia „Nie jestem z cukru” powstała dzięki połączeniu wiedzy na temat zdrowego odżywiania się i cukierniczych trendów z miłością do pieczenia.
W jej ofercie znajdują się ciasta wege, ciasta bezglutenowe, torty i ciasta bez cukru dla diabetyków
– Nasze produkty są dla wszystkich, którzy cenią zdrowie i chcą ograniczać spożywania zbędnych kalorii. Wypieki nie zawierają dodatku białego cukru, wszystko słodzimy bananami, daktylami, owocami i erytrytolem W ofercie mamy również słodkości dla alergików. Wystarczy, że osoby z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi poinformują nas jakich składników muszą unikać, a my postaramy się przygotować dla nich desery. Cukiernia cały czas się rozwija tworząc autorskie przepisy – mówi Agnieszka Wojciechowska, twórczyni pomysłu cukierni „Nie jestem z cukru”.
Nowa cukiernia „Nie jestem z cukru” znajduje się w kawiarni Inca Cafe, przy sali zabaw INCA PLAY w Blue City. (poziom +4). Wszystkie ciasta, torty i desery można zamówić przez stronę https://niejestemzcukru.pl lub telefonicznie z odbiorem osobistym. Cukiernia oferuje również swoje produkty dla kawiarni i restauracji.